Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Servicii de contabilitate in Arad

Servicii de contabilitate in Arad

Aradul este unul dintre importantele centre economice din vestul tarii, multi oameni de afaceri infiintand firme aici pentru infrastructura dezvoltata si accesul rapid catre alte tari europene. Agentii nostri va pot ajuta sa infiintati firme in Arad si va pun la dispozitie si servicii de contabilitate in acest oras.

Mai jos, va invitam sa cititi despre serviciile de infiintare firme si de contabilitate pe care vi le punem la dispozitie in Arad. Daca doriti sa incepeti procedura de infiintare a unei societati, va propunem sa folositi platforma noastra online.

Servicii de infiintare firma si de contabilitate in Arad

Infiintarea unei firme in Arad nu implica un proces dificil, inmatricularea firmei fiind realizata in doar cateva zile cu ajutorul specialistilor nostri. In ceea ce priveste contabilitatea unei firme in Arad, aceasta presupune un proces continuu de intocmire a documentelor contabile si depunere a lor la autoritatile competente.

Pentu a veni in intampinarea dumneavoastra, va punem la dispozitie un pachet de servicii complexe care cuprind serviciile de infiintare a unei firme si de contabilitate la preturi avantajoase.

Infiintarea unui SRL presupune mai multi pasi, printre care si deschiderea unui cont bancar. Multi antreprenori aflati la inceput de drum afla pe parcurs ca aceasta etapa poate dura mai mult din cauza alegerii bancii cu care sa lucreze. Daca aveti nevoie de sfaturi in acest sens, nu ezitati sa il cereti pe cel al specialistilor nostri.

Ce presupune contabiliatea unei firme in Arad?

Tinerea evidentei contabile a unei societati din Arad presupune mai multi pasi si proceduri care trebuie efectuate de personal specializat. Avand in vedere ca multe firme romanesti au obiceiul de a externaliza cel putin o parte din atributiile revenite personalului sau, precum si faptul ca de cele mai multe ori aceste atributii sunt cele aferente contabilitatii, va punem la dispozitie urmatoarele servicii:

  1. inregistrarea societatii in scopuri de TVA si obtinerea codului EORI (acolo unde este necesar);
  2. servicii de contabiliate primara pentru firme mici, precum PFA-uri si intreprineri individuale;
  3. servicii de intocmire a jurnalelor de vanzari si de cumparari, si inregistrarea si evidenta stocurilor pentru diferite tipuri de societati;
  4. servicii de intocmire si depunere a situatiilor financiare si a declaratiilor fiscale in termenele prevazute de lege;
  5. servicii de salarizare, audit, consultanta fiscala si expertize contabile acolo unde sunt cerute.

Serviciile noastre de contabilitate in Arad sunt oferite tuturor tipurilor de firme, indiferent de activitatile intreprinse si marimea acestora.

Principalele documente financiar-contabile ale unei societati

Aradul este cunoscut pentru numarul mare de startup-uri infiintate in ultimii ani, aceasta categorie de firme fiind mici si mijlocii, insa orasul are si un numar destul de mare de societati mari, astfel incat serviciile noastre de contabilitate vor fi oferite in functie de nevoile fiecarei societati.

Este bine de stiut ca principalele documente contabile care trebuie pregatite si mentinute la zi sunt registrul jurnal de incasari si plati si registrul-inventar in cazul persoanelor fizice care intreprind activitati economice, si registrul-jurnal, registrul-inventar si cartea mare in cazul societatilor. Acestea sunt obligate sa emita facturi si diverse alte documente financiare care sa le justifice veniturile pentru care vor plati taxe si impozite.

Avand in vedere ca legile fiscale pot suferi numeroase modificari, este bine sa aveti in vedere folosirea serviciilor de contabilitate oferite de specialistii nostri din Arad. Va punem la dispozitie servicii de contabilitate si in alte orase ale tarii, precum Bucuresti si Constanta.

Depunerea declaratiilor fiscale la ANAF

Unul dintre cele mai importante aspecte ale contabilitatii unei firme este depunerea declaratiilor fiscale si a situatiilor financiare ale societatii. Acestea nu trebuie sa depaseasca termenele impuse de lege. Daca doriti sa infiintati o firma, trebuie sa stiti ca trebuie sa depuneti Declaratia de inregistrare fiscala in maximum 30 de zile de la data infiintarii societatii. Apoi, calendarul de depunere a altor documente fiscale trebuie sa urmareasca termenul impus de lege sau pe cel aplicabil intr-o anumita situatie.

Infiintarea unui PFA permite o varietate de activitati care sunt enumerate in Codul CAEN (lista de clasificare a activitatilor din cadrul economiei nationale), cu exceptia celor care fac obiectul unor legi speciale sau pentru categorii specifice de antreprenori. Specialistii nostri va vor ajuta in demersul de inmatriculare a acestei forme de organizare juridica.

Urmarirea, pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale si a situatiilor financiare ale unei societati fac parte din serviciile noastre contabile in Arad.

De ce sa infiintati o firma in Arad

Aradul este unul dintre cele mai dezvoltate orase ale tarii, principalele sale industrii fiind cea constructoare de masini, a transportului, telecomunicatiilor, confectiilor si cea alimentara. De altfel, Aradul:

  • ocupa locul 4 in topul Forbes Best Cities 2019;
  • este cel mai important nod rutier din vestul tarii cu acess la doua drumuri europene;
  • are una dintrele cele mai scazute rate ale somajului la nivel national (1.4%) la sfarsitul lui 2018;
  • are trei zone industriale, dintre care doua au acces direct la drumul european E 68.

Pentru servicii de contabilitate in Arad, nu ezitati sa ne contactati.