Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Timisoara

Infiintare firma in Timisoara

Mediul de afaceri din Romania s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, atragand din ce in ce mai multi investitori. Stimulentele financiare oferite de autoritati si diferitele programe prin care antreprenorii tineri pot infiinta firme in Romaina au ajutat mult economia tarii si au dus la aparitia mai multor companii pe piata.

Unul dintre orasele in care numarul firmelor a crescut substantial in ultimii ani este Timisoara. Daca doriti sa infiintati o firma in Timisoara si aveti nevoie de ajutor, va puteti baza pe agentii nostri care va pun la dispozitie mai multe servicii legate de crearea si managementul unei firme.

Daca doriti sa va infiintati firma cat mai rapid posibil va invitam sa accesati platforma noastra online – LaRegistru.

Cel mai des intalnite tipuri de firme in Timisoara

Timisoara este unul dintre cele mai prolifice orase din vestul tarii, iar printre cel mai des intalnite tipuri de firme de aici sunt SRL-ul sau societatea cu raspundere limitata, SA-ul sau societatea pe actiuni, dar si tipurile mai mici de societati precum persoana fizica autorizata (PFA-ul) si diferitele tipuri de intreprinderi.

Informatii importante  
Tipuri de structuri disponibile 

– PFA,

– SRL,

– SA

Autoritatea la care va fi inmatriculata societatea 

 Registrul Comertului din Constanta

 Cel mai popular tip de societate in Timisoara

 SRL-ul este cel mai utilizat tip de societate in Timisoara si poate fi folosit pentru afaceri mici si mijlocii.

 Obligativitate sediu social in Timisoara (DA/NU) Da, orice firma inmatriculata in Timisoara trebuie sa aiba sediul social acolo. 
 Disponibilitate serviciu gazduire sediu social in Timisoara (DA/NU)

Da 

 Durata minima inmatriculare (aprox.)

Aprox. 5 zile lucratoare 

 Cota impozitare pe profit

 16%

 Alte taxe si impozite locale (DA/NU)

Da, la fel ca in alte judete, si in Timisoara exista taxe si impozite locale. 

 Serviciu de inmatriculare firma in Timisoara online (DA/NU)

Da 

 Sectoare de activitate importante in Timisoara

– comert,

– IT,

– automotive

 Solutii de infiintare SRL in Timisoara (DA/NU)

Da, va putem ajuta sa inmatriculati firme de tip SRL in Timisoara. 

 Ajutor in crearea de PFA in Timisoara (DA/NU)

Da, crearea de PFA-uri este una dintre solutiile oferite de agentii nostri. 

 Solutii pentru firme cu capital strain (DA/NU)

 Da, acestea pot opta pentru sucursale si filiale.

 Avantajele infiintarii unei firme in Timisoara

– este unul dintre cele mai dezvoltate judete ale tarii;

– este unul dintre cele mai mari judete din vestul tarii;

– apropierea de granita de vest a Romaniei.

 Servicii de contabilitate in Timisoara (DA/NU) Da 

Consultantii nostri din Timisoara va stau la dispozitie cu informatii legate de avantajele fiecarui tip de societate. Acestia va pot ajuta si sa va hoatrati asupra celei mai bune optiuni bazandu-se pe obiectivele dumneavoastra de afaceri.

Diferentele dintre tipurile de firme mentionate mai sus constau in:

 • PFA-ul este cea mai simpla forma de afacere din Romania si necesita un numar redus de documente pentru infiintare;
 • SRL-ul este cel mai des intalnit tip de firma din Timisoara si se poate inmatricula destul de rapid si usor. Infiintarea unui SRL este disponibila atat pentru persoane fizice cat si juridice si trebuie inregistrata la Registrul Comertului. Anumite activitati necesita autorizare prealabila (de exemplu, institutii de credit, brokeri de asigurare, societati care produc, vand arme de foc si munitie, entitati de pensii). Anumite activitati trebuie sa fie autorizate dupa inregistrarea societatii.
 • SA-ul se poate folosi pentru diferite activitati comerciale, insa este preferata de cei care vor sa infiinteze firme cu cifre de afaceri mari;
 • intreprinderea individuala si familiala sunt des intalnite in Timisoara sub forma afacerilor de familie.

Trebuie mentionat si faptul ca firmele straine pot inmatricula filiale si sucursale in Romania, inclusiv in Timisoara.

Infiintarea unui SRL presupune urmarirea mai multor etape. Cu toate acestea, inmatricularea dureaza doar cateva zile, astfel ca nu trebuie sa asteptati foarte mult Nu ezitati sa ne contactati daca aveti nevoie de ajutor la pregatirea documentelor si depunerea la organele de pe raza judetului in care doriti sa desfasurati activitati.

Ce va trebuie pentru a infiinta o firma in Timisoara

Pregatirea pentru infiintarea unei firme in Timisoara inseamna redactarea unui set de documente si depunerea lor la Registrul Comertului din Timisoara. Pe langa acestea mai trebuie avute in vedere cateva etape foarte importante, printre care gasirea unui sediu social pentru firma. In acest scop va stam la dispozitie cu servicii de gazduire de sediu social in Timisoara.

Pentru infiintarea unei firme in Timisoara va trebui sa parcurgeti urmatoarele etape:

 • rezervarea unui nume pentru companie;
 • depunerea capitalului social al firmei intr-un cont bancar;
 • selectarea obiectului de activitate al firmei in concordanta cu Codul CAEN;
 • alegerea sediului social;
 • redactarea documentelor constitutive ale firmei.

Odata indeplinite aceste formalitati, documentele trebuie depuse la Registrul Comertului din Timisoara.

Va putem ajuta si cu infiintarea unui SRL. Intreg procesul se desfasoara la Registrul Comertului din judetul ales. Actele necesare, desi nu sunt multe, trebuie pregatite cu atentie, astfel ca este recomandat sa apelati la serviciile noastre pentru intocmirea lor. Asadar, nu ezitati sa ne contactati pentru ajutor de specialitate.  De asemenea, va putem ajuta sa obtineti coduri EORI.

Infiintarea unui PFA se poate realiza in cateva zile lucratoare. Desi procedura nu este la fel de riguroasa ca cea a unui SRL din punct de vedere al documentelor, poate fi nevoie de ajutor de specialitate, iar agentii nostri va pot ajuta in acest sens. Asadar, nu ezitati sa ne contactati.

Cat costa infiintarea unei firme in Timisoara?

Costurile legate de infiintarea unei firme in Romania, deci si in Timisoara, au fost reduse substantial in ultimii ani, avand in vedere eliminarea unor taxe legate de anumite etape. Astfel, va trebui sa aveti in vedere urmatoarele:

 • rezervarea numelui societatii se realizeaza gratuit acum;
 • in cazul in care doriti servicii de gazduire de sediu social va punem la dispozitie acest serviciu la preturi foarte avantajoase;
 • redactarea actului constitutiv al firmei va avea costuri diferite in functie de notarul ales;
 • in cazul in care aveti nevoie de traducerea anumitor documente, trebuie adaugat si acest cost pe lista costurilor infiintarii firmei.

Pentru a reduce aceste costuri, va punem la dispozitie servicii de infiintare de firma in Timisoara prin care puteti beneficia de redactarea, traducerea si notarizarea documentelor necesare inmatricularii tipului de societate ales.

Servicii de infiintare firma in Timisoara

Persoanele interesate sa infiinteze o firma in Timisoara cat mai rapid pot apela la specialistii nostri. Firma noastra are o vasta experienta in infiintarea de firme in Romania si va poate ajuta cu tot ceea ce implica deschiderea unei firme.

Noi va putem consilia asupra tipului de societate potrivit pentru afacerea pe care intentionati sa o deschideti in Timisoara, va putem oferi un birou virtual sau servicii de gazduire a sediului social si ne putem ocupa de tot procesul de inregistrare a firmei dvs.

Fie ca alegeti sa deschideti o firma de tip SRL in Timisoara sau o societate in nume colectiv (SNC), agentii nostri specializati in infiintarea de firme se pot ocupa de toate etapele de inregistrare a unei firme in Timisoara. Persoanele care intentioneaza sa deschida o afacere in acest oras, trebuie sa stie ca infiintarea unei firme se poate realiza in 3 pasi simpli daca solicita ajutorul echipei noastre:

 1. rezervarea denumirii pe care ati stabilit-o pentru firma dvs.;
 2. semnarea actelor intocmite;
 3. inregistrarea firmei.

De ce sa deschizi o afacere in Timisoara?

Situat la granita cu Ungaria care ofera acces spre vestul Europei, Timisoara este unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania. Conform unor studii recente, Timisoara este unul dintre orasele cu cea mai mare crestere economica la nivelul Uniunii Europene in 2018. De asemenea, Timisoara a fost desemnata Capitala Culturala Europeana a anului 2021 ceea va atrage numerosi investitori in anii urmatori.

Autoritatile locale au investit in diverse programe de dezvoltare de-a lungul ultimilor ani, ceea ce a dus la dezvoltarea intregului judet, astfel incat in 2018, judetul Timis a avut cel mai mare volum de exporturi la nivel national, in special in domeniul IT.

Daca doriti sa infiintati o firma in Timisoara cat mai rapid si sa evitati o procedura administrativa anevoioasa, nu ezitati sa ne contacti. Va reamintim ca va stam la dispozitie cu servicii specializate de infiintare de firme in intreaga tara.