Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Constanta

Infiintare firma in Constanta

Dintre toate orasele mari ale tarii, Constanta este de departe unul dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere economic, motiv pentru care atrage multi investitori din alte colturi ale Romaniei. Infiintarea unei firme in Constanta presupune indeplinirea unor conditii si urmarirea unor pasi pentru care este recomandat sa apelati la serviciile unei firme de specializata in oferirea unor astfel de solutii.

Va invitam sa accesati platforma noastra online – LaRegistru pentru a va infiinta firma cat mai rapid posibil.

Mai jos, agentii nostri, care ofera servicii de infiintare firma in mai multe orase ale tarii, va pun la dispozitie informatii referitoare la procesul de inmatriculare a unei societati in Constanta. De asemenea, va stam la dispozitie cu mai multe servicii legate de infiintarea unei firme in Constanta.   

Cele mai intalnite tipuri de firme in Constanta

Oamenii de afaceri pot infiinta diferite tipuri de societati in Constanta, in functie de afacerea pe care vor sa o deschida. Este bine de stiut ca atat firmele mici, cat si cele medii si mari pot avea un parcurs favorabil din punct de vedere economic, atat timp cat tipul de societate ales este cel potrivit.

Cel mai des intalnit tip de societate in Constanta este societatea cu raspundere limitata, sau SRL-ul, deoarece presupune costuri destul de reduse legate de infiintare si administrare. De asemenea, cerintele pentru infiintarea unui SRL in Constanta nu sunt multe, insa oamenii de afaceri sunt sfatuiti sa se informeze foarte bine inainte sa demareze procedura de infiintare a firmei. Agentii nostri din Constanta va stau la dispozitie cu informatii complete despre documentele necesare inmatricularii firmei, dar si cu servicii complete de infiintare de firme in Constanta.

Informatii Importante  
 Tipuri de structuri disponibile
in Constanta

Toate tipurile de societati pot fi folosite pentru a infiinta o firma in Constanta:

– PFA;

– SRL;

– SA, etc.

Autoritatea la care va fi inmatriculata societatea

Registrul Comertului Constanta

 

Cel mai popular tip de societate in Constanta

 

SRL-ul este una dintre cele mai populare tipuri de societati in Constanta

Obligativitate sediu social in Constanta (DA/NU) DA, infiintarea unei firme in Constanta este conditionata de un sediu social in judet

 

Disponibilitate serviciu gazduire sediu social in Constanta (DA/NU)

DA, oferim solutii de gazduire a sediului social in Constanta

Durata minima inmatriculare (aprox.) Aprox. o saptamana

 

Cota impozitare pe profit

16%

Alte taxe si impozite locale (DA/NU)

DA, Constanta are taxe si impozite la cote stabilite la nivel local

Serviciu de inmatriculare firma in Constanta online (DA/NU)

 DA, oferim serviciul de inmatriculare online a unei firme in Constanta

Sectoare de activitate importante in Constanta Sectorul maritim, comertul cu amanuntul, turismul, etc.

 

Solutii de infiintare SRL in Constanta (DA/NU)

DA, va stam la dispozitie daca doriti sa infiintati un SRL in Constanta

Ajutor in crearea de PFA in Constanta (DA/NU)

 DA, oferim solutii de infiintare a unui PFA in Constanta

Solutii pentru firme cu capital strain (DA/NU)

Firmele straine pot deschide sucursale si filiale in Constanta

Avantajele infiintarii unei firme in Constanta

Constanta este unul dintre cele mai dezvoltate judete din Romania, firmele de turism, restaurantele, hotelurile si cafenelele generand venituri bune

Servicii de contabilitate in Constanta (DA/NU) DA, va stam la dispozitie si cu servicii de contabilitate in Constanta

In afara de SRL-uri, cei care vor sa aiba afaceri in Constanta, pot infiinta si PFA-uri, care reprezinta cel mai simplu tip de societate, insa care se preteaza doar pentru afaceri mici. Societatea pe actiuni, in schimb, poate fi folosita pentru a demara o afacere la scara mare.

Consultantii nostri din Constanta va pot explica diferentele dintre toate aceste tipuri de societati si va pot sfatui in a alege cea mai reprezentativa forma de afaceri pentru dumneavoastra. Va puteti baza pe noi si daca doriti sa obtineri un cod EORI pentru firma dumneavoastra.

Daca aveti nevoie de ajutor pentru schimbarea sediului social, va stam la dispozitie. Acesta poate fi modificat pentru diferite conditii, inclusiv mutarea companiei dintr-un loc in altul. Contactati-ne pentru informatii cu privire la legislatia privind schimbarea sediului societatii in Romania.

Alegerea formei juridice la infiintarea unei firme in Constanta

Inainte de a demara proceudra de inmatriculare a firmei, alegerea formei juridice a acesteia este foarte importanta. Astfel, in acest demers este sa va orientati catre forme care se preteaza pentru afacerea dumneavoastra. De asemenea, puteti tine cont si de durata de inmatriculare, dar mai mult de cea de obtinere a autorizatiilor de functionare, si nu in ultimul rand de taxele pe care le veti avea de platit.

SRL-ul si SRL-D sunt printre cele mai des intalnite forme de afaceri in Romania, acestea putand fi utilizate si pentru firme din Constanta. Pentru infiintarea unui SRL, anumite documente pot fi pregatite de expertii nostri, cum ar fi actul constitutiv si documentele sediului social. Daca nu aveti spatiu pentru sediul firmei, va putem ajuta cu servicii de gazduire a sediului social pentru ca societatea sa isi poata incepe activitatea cat mai curand. Asadar, nu ezitati sa ne contactati. 

Tinand cont ca multe afaceri din acest judet opereaza in industria turismului, daca alegeti sa deschideti o pensiune sau un hostel, si PFA-ul poate fi o forma de organizare buna. Pentru un hotel, insa, SRL-ul ramane mai avantajos.

Exista si posibilitatea de extindere a unei afaceri din alt judet in Constanta, astfel ca puteti alege sa infiintati o filiala a acesteia.

Daca inca ati hotarat ce tip de forma legala doriti sa folositi, specialistii nostri va pot explica ce presupun cele mai des folosite, astfel incat sa puteti alege in functie de nevoi. Mai mult, toate informatii oferite de noi tin cont de cele mai noi modificari legale, astfel incat sa stiti de la inceput cum va puteti organiza modelul de business.

Obiectul de activitate al unei firme

Unul dintre cei mai importanti pasi la infiintarea unei firme in Constanta este alegerea obiectului de activitate. Aceasta se face in functie de Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala de unde se alege codul CAEN. In functie de activitatea pe care o va desfasura firma, dar si de tipul de societate ales pentru inmatriculare. Astfel, un SRL poate obtine mai multe coduri CAEN.

De exemplu, pentru afaceri in turism, cele mai folosite coduri CAEN sunt:

 • clasa 7911 pentru activitati ale agentiilor turistice;
 • clasa 7912 pentru activitati ale tur-operatorilor;
 • clasa 7990 pentru alte activitati de rezervare si asistenta turistica.
 • clasa 55 pentru hoteluri si alte facilitati de cazare;
 • clasa 56 pentru restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie.

Asadar, in functie de tipul de activitate pe care doriti sa il intreprindeti, puteti alege din aceste coduri sau altele.

Agentii nostri va stau la dispozitie cu ajutor de specialitate pentru infiintarea unei firme. De asemenea, va putem oferi si servicii de contabilitate in Constanta, astfel incat puteti opta pentru pachet complet de care are nevoie o afacere la inceput de drum.

Ce documente imi trebuie ca sa deschid o firma in Constanta?

Infiintarea unei firme in Constanta presupune pregatirea unui set de documente, dar si alti pasi, printre care:

 • gasirea unui sediu social pentru firma, acesta trebuie sa fie in Constanta;
 • selectarea si rezervarea unui nume pentru firma, acest pas este destul de simplu;
 • redactarea actului constitutiv al firmei – acesta trebuie notarizat de un notar public;
 • deschiderea unui cont bancar unde va fi depus capitalul social al firmei;
 • plata taxelor si comisioanelor legate de infiintarea firmei din Constanta.

Acestia sunt doar cativa dintre pasii necesari la infiintarea unei firme in Constanta, insa agentii nostri va stau la dispozitie cu informatii complete despre toate documentele ce trebuie pregatite. De asemenea, va putem ajuta cu pregatirea acestora in cel mai scurt timp posibil, astfel incat sa puteti incepe activitatea comerciala de indata ce toate aprobarile si autorizatiile au fost emise. Pentru a beneficia de aceste servicii vom avea nevoie de imputernicire avocatiala.

Ce trebuie sa faceti dupa inmatricularea firmei

Avand in vedere ca procedura de inmatriculare a unei firme este acum destul de mica, putand dura doar 3 – 5 zile, odata incheiat acest proces, trebuie sa stiti ce aveti de facut pentru a avea o societate care isi poate demara activitatea. Astfel:

 • trebuie sa cumparati registrele necesare pentru inregistrarea activitatilor economice ale firmei;
 • achzitionarea unei case de marcat poate fi necesara in cazul in care desfasurati activitati in acest sens;
 • inregistrarea speciala in scopuri de TVA, in sistemul VIES, daca veti desfasura activitati in UE.

Infiintarea unei firme in Constanta se poate realiza destul de usor in ziua de azi cu ajutorul specialistilor nostri.

Cate firme s-au inmatriculat in Constanta in 2022?

Conform stirilor, numarul de firme infiintate in Constanta la sfarsitul lunii mai 2022 a scazut cu 1.32%. De asemenea:

 • la sfarsitul lunii respective s-au inregistrat 2.250 de firme noi;
 • dintre acestea, 1.487 au fost SRL-debutant, cu 6 mai mult in comparatie cu acceasi perioada a anului trecut;
 • Constanta numara si 496 firme infiintate de studenti.

Servicii de infiintare firma in Constanta

Deschiderea unei firme in Constanta poate fi un proces complicat in multe cazuri, de aceea este bine sa apelati la ajutorul unor specialisti in infiintari de firme. Persoanele care doresc sa deschida o firma in Constanta pot apela la agentii nostri care se vor ocupa de toate procedurile legale si administrative. Echipa noastra are o experienta vasta in infiintarea de firme atat in Bucuresti, cat si in alte orase din Romania.

In functie de planul de afaceri pe care l-ati creat si de marimea afacerii pe care doriti sa o deschideti in Constanta, vom stabili impreuna care este tipul de societate potrivit pentru nevoile dvs. Apoi, expertii nostri  se vor ocupa de procedura de rezervare a denumirii societatii, vor redacta actele care trebuie semnate si vor inregistra firma.

Agentii nostri specializati in infiintare de firme in Constanta dar si in alte orase ale tarii, va stau la dispozitie cu urmatoarele servicii:

 • gazduire de sediu social in Constanta – sediul social este obligatoriu la infiintarea unei firmei;
 • redactarea si notarizarea actului constitutiv in functie de tipul de societate ales;
 • depunerea tuturor documentelor necesare infiintarii societatii la Registrul Comertului;
 • deschiderea contului bancar pentru depunerea capitalului social al firmei.

Toate serviciile noastre de infiintare de firme in Constanta sunt personalizate, asadar va invitam sa ne contactati pentru mai multe detalii in functie de nevoile dumneavoastra.

Pe langa serviciile de infiintare de firme, echipa noastra va poate oferi si servicii de gazduire a sediului social in Constanta sau servicii de schimbare a sediului social pentru companiile existente. 

Va stam la dispozitie cu servicii de infiintare de firme si in alte orase ale tarii, precum Iasi, Oradea sau Cluj-Napoca.

De ce sa infiintez o firma in Constanta?

Constanta este cel mai dezvoltat oras din sud-estul Romaniei, cu o economie locala care se bazeaza pe industria navala. In ultimii ani, investitorii au inceput sa aleaga si infiintarea altor tipuri de firme din domeniile IT sau comertul online datorita puterii de cumparare sporita a locuitorilor acestui judet. Turismul este un alt sector dezvoltat al acestui judet, iar cei care vor sa infiinteze firme aici pot miza pe deschiderea de restaurante, pub-uri, hoteluri si cafenele.

Persoanele care doresc sa infiinteze o firma cat mai rapid si sa salveze timp, pot cere ajutorul agentilor nostriDaca aveti nevoie de mai multe informatii legate de serviciile noastre de infiintare firme, specialistii nostri din Constanta va stau la dispozitie oricand.