Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Craiova

Infiintare firma in Craiova

Persoanele care doresc sa lanseze o afacere in Craiova vor fi nevoite sa infiinteze o firma pentru a putea functiona conform legii. Procesul de deschidere a unei firme in Craiova implica mai multe etape, de la alegerea tipului de societate potrivit pentru compania respectiva si rezervarea denumirii firmei pana la inregistrarea societatii la Registrul Comertului. 

Nou! Acum iti poti infiinta firma simplu si rapid prin intermediul platformei noastre online – LaRegistru.

Pasii principali la infiintarea unei firme in Craiova

Inainte de a demara procedura de inmatriculare a unei firme in Craiova este necesar sa stabiliti tipul de societate sub care veti desfasura activitaile economice. Una dintre cele mai des intalnite tipuri de societati in Craiova este SRL-ul, deoarece presupune un timp relativ scurt de inmatriculare.

Odata tipul de societate ales, urmatorii pasi trebuie urmariti pentru inmatricularea unei firme in Craiova:

 1. alegerea si rezervarea unui nume pentru societate (pentru a evita prelungirea acestei proceduri, va recomandam sa propuneti pentru verificare cel putin 3 nume);
 2. stabilirea obiectului de activitate al societatii, conform nomenclatorului CAEN (unul sau mai multe coduri pot fi alese);
 3. deschiderea unui cont bancar si depunerea capitalului social (suma este stabilita in functie de tipul de societate ales). La infiintare a unui SRL este obligatoriu ca firma sa aiba un cont bancar. Pentru deschiderea unui cont bancar, prezenta personala a reprezentantilor legali este obligatorie. In anii precedenti, bancile au accepta si procurile pentru o alta persoana, insa nu toate bancile admit aceasta procedura. Asadar, este bine sa verificati si acest aspect.
 4. gasirea unui sediu social care va trebui dovedita la Regsitrul Comertului prin anumite documente;
 5. pregatirea documentelor care trebuie depuse la Registrul Comertului (cerere-tip, actul constitutiv, declaratii ale asociatilor/administratorilor societatii);
 6. depunerea dosarului de inmatriculare la Registrul Comertului si obtinerea Certificatului de Inmatriculare.

Avand in vedere ca infiintarea unei firme in Craiova depinde in mare masura de tipul de societate ales, daca aveti intrebari legate de aceasta procedura sau de anumiti pasi din aceasta, agenttii nostri va pot raspunde la orice intrebare in cel mai scurt timp posibil.

Rezevarea unui nume la infiintarea unei firme in Craiova

Alegerea si rezervarea numelui firmei ce va functiona in Craiova este primul pas care trebuie avut in vedere la inmatricularea unui SRL sau SA. Acesta trebuie sa fie unic, de aceea este bine sa propuneti spre verificare cel putin 3 nume, printre care cel preferat de dumneavoastra.

Procedura de rezervare a unui nume la infiintarea unei firme nu mai implica nicio taxa in acest an.

Unul dintre cele mai cautate servicii este cel de infiintare a unui SRL in Romania. Acest tip de societate vine cu o serie de beneficii pentru asociati, printre care raspunderea limitata legata de obligatiile legale si financiare ale societatii. Luati legatura cu specialistii nostri daca doriti sa inregistrati o astfel de firma in orice oras al tarii.

Stabilirea obiectului de activitate a unei societati

Inainte de redactarea actului constitutiv al societatii, este necesar sa stabiliti principalul obiect de activitate al firmei, pas care se face prin alegerea codului CAEN (Clasificarea Activitatilor Economice Nationale) corespunzator. La infiintarea unei firme in Craiova sau in orice alt oras din tara, trebuie sa aveti in vedere ca firma trebuie sa aiba un singur obiect de activitate principal. Aceasta poate avea, in schimb, mai multe obiecte de activitate secundare.

Trebuie sa alegeti un cod CAEN indiferent daca doriti sa infiintati un PFA sau un SRL in Craiova.

Daca nu stiti ce cod CAEN se potriveste activitatii pe care doriti sa o intreprindeti prin firma dumneavoastra, puteti apela la ajutor specializat din partea consultantilor nostri.

Stabilirea sediului social la inmatricularea unei firme in Craiova

Un pas important si care poate dura destul de mult in lipsa unei organizari este stabilirea sediului social al societatii. Avand in vedere ca activitatea firmei se va desfasura in Craiova, aveti posibilitatea sa inchiriati un spatiu comercial, un imobil sau un apartament care va fi folosit ca sediu social al firmei.

O alta alternativa care va este pusa la dispozitie de agentii nostri este serviciul de gazduire a sediului social in Craiova, aceasta fiind o varianta mult mai ieftina si mai avantajoasa decat plata unei chirii lunare destul de consistente.

Va invitam sa aflati mai multe despre serviciile noastre de gazduire a sediului social in Craiova de la echipa noastra.

Redactarea actului constitutiv al firmei

Actul constitutiv necesar la infiintarea unei firme in Craiova trebuie sa contina urmatorarele:

 • datele personale ale actionarilor sau asociatilor (nume, prenume, domiciliul, data nasterii);
 • denumirea societatii, sediul social, obiectul principal de activitate (obiectele secundare, daca exista);
 • forma juridica a societatii si durata de functionare a acesteia (daca si acolo unde este cazul);
 • informatii despre auditorul financiar sau despre cenzorii societatii (in functie de tipul de firma);
 • informatii despre aportul fiecarui asociat/actionar la capitalul social al societatii.

Daca aveti nevoie de ajutor pentru infiintarea unei firme in Craiova, agentii nostri va stau la dispozitie cu mai multe servicii personalizate pentru a usura aceasta procedura.

Servicii de infiintare firma in Craiova

Echipa noastra este formata din experti in infiintari de firme, care s-au ocupat cu succes de aceste proceduri atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara, inclusiv in Craiova. Specialistii nostri se pot ocupa de procedura de rezervare a numelui ales pentru firma dvs., de redactarea actelor si de inregistrarea firmei. Mai mult, va putem consilia in ceea ce priveste taxarea si va pot ajuta in obtinerea de avize, autorizatii si licente in functie de domeniul de activitate ales. Daca aveti nevoie de un birou virtual in Craiova sau de un sediu social pentru compania dvs., ne puteti contacta pentru a primi mai multe detalii despre aceste servicii.

Daca doriti sa infiintati o firma in Craiova, este bine de stiut ca:

 • aproximativ 80% din suprafata judetului Dolj este pretabil pentru activitati agricole;
 • contributia judetului Dolj la PIB-ul tarii este unul dintre cele mari, de aproape 33%;
 • 99,7% dintre firmele inmatriculate in judetul Dolj sunt inteprinderi mici si mijlocii;
 • sectorul industrial reprezinta cea mai mare pondere din investiile in judet- 70%.

Daca doriti sa deschideti o firma in Craiova si aveti nevoire de ajutorul nostru va invitam sa-i contactati pe agentii nostri specializati in infiintari de firme pentru a primi o oferta personalizata.