Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Oradea

Infiintare firma in Oradea

Investitorii care intentioneaza sa deschida o afacere in Oradea pot economisi timp si energie daca aleg sa apeleze la ajutorul unor agenti specializati in infiintarea de firme. Specialistii nostri pot gestiona intregul proces de inregistrare a firmei dvs. la Registrul Comertului local. 


Doriti sa va lansati afacerea cat mai curand posibil? Accesati LaRegistru – platforma noastra de infiintari de firme online.

Pasi pentru infiintarea unei firme in Oradea

Persoanele care doresc sa infiinteze firme in Oradea trebuie sa completeze mai multi pasi, printre care:

 1. rezervarea numelui firmei, dupa o verificare prealabila la Registrul Comertului;
 2. stabilirea principalului obiect de activitate al societatii (si al celor secundare, daca este cazul);
 3. deschiderea contului bancar si depunerea capitalului social al viitoarei societati;
 4. stabilirea sediului social al firmei si pregatirea documentelor care sa faca dovada dreptului de folosinta asupra acestuia;
 5. redactarea actului constitutiv al firmei (pentru infiintarea unui PFA acest pas nu este necesar);
 6. intocmirea declaratiei pe proprie raspundere a asociatilor/actionarilor/administratorilor firmei;
 7. depunerea actelor la Registrul Comertului in vederea inmatricularii firmei in Oradea.

Agentii nostri cunosc foarte bine toate etapele infiintarii unei firme in Oradea, deoarece au ajutat foarte multi investitori sa deschida companii atat in acest oras cat si in celelalte orase mari din Romania. Echipa noastra va va consilia in alegerea tipului de societate potrivit, precum si in alte aspecte ce tin de afacerea dvs: obtinerea de avize si autorizatii speciale in functie de domeniul in care intentionati sa activati, taxarea companiei, etc.

Rezervarea numelui comercial la infiintarea unei firme in Oradea

Desi este o etapa destul de usoara, atat din punct de vedere al parcurgerii cat si al timpului alocat, rezervarea numelui unei firme la infiintarea acesteia in Oradea este destul de importanta cu atat mai mult cu cat numele ales trebuie sa fie unic (verificarea initiala a acestuia este necesara) si trebuie sa contina si prescurtarea formei de societate alese (la infiintarea unei societati cu responsabilitate limitata, de exemplu, numele ales trebuie sa fie urmat de prescurtarea SRL).

Rezervarea numelui la infiintarea unei firme in Oradea este gratuit.

Deschiderea contului bancar la infiintarea unei firme in Oradea

De multe ori deschiderea contului bancar in care trebuie varsat capitalul social al firmei este preceput ca o etapa mai putin importanta la infiintarea unei firme, insa este bine de stiut ca acest pas este destul de important. Aceasta importanta este data de faptul ca trebuie avut in vedere faptul ca pentru anumite tipuri de societati exista prevederi legale stricte legate de suma minima de bani care trebuie alocata capitalului social.

Dupa deschiderea contului bancar si varsarea sumei be bani necesare, banca va elibera un extras de cont care va contine informatii despre suma depusa. Acesta trebuie depus la Registrul Comertului impreuna cu restul documentelor necesare la infiintarea firmei in Oradea.

Agentii nostri va pot ajuta la deschiderea unui cont bancar la inmatricularea unei firme in Oradea, insa si in alte orase.

Va stam la dispozitie si cu servicii de infiintare a unui SRL in Cluj-Napoca, unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania. De la gasirea unui sediu social sau servicii de gazduire, va puteti baza pentru noi pentru solutii rapide si eficiente pentru a putea demara activitatile cat mai curand. In acealsi oras va oferim si servicii de contabilitate.

Stabilirea obiectului de activitate la inmatricularea unei firme in Oradea

Este bine de stiut de la inceput ca stabilirea unui obiect principal de activitate este obligatoriu la infiintarea unei societati in Oradea. De asemenea, actul constitutiv al firmei nu poate fi redactat fara mentionarea unui obiect de activitate care trebuie ales din nomenclatorul CAEN. Fiecarei activitati ii corespunde un cod CAEN. Avand in vedere complexitatea nomenclatorului, agentii nostri va pot ajuta la stabilirea obiectului principal de activitate la inmatricularea unei firme in Oradea. Va putem ajuta si la alegerea obiectelor secundare de activitate in cazul in care aveti nevoie.

Sediul social al unei firme in Oradea

Cei care doresc sa infiinteze firme in Oradea au mai multe optiuni la alegerea sediului social, si anume:

 • folosirea unui imobil/apartament proprietate proprie;
 • inchirierea unui spatiu de birouri/apartament/alt tip de imobil;
 • folosirea unui serviciu de gazduire a sediului social.

Dintre acestea, ultima varianta – gazduirea sediului social – este cea mai ieftina si rapida varianta. Acesta optiune este oferita de specialistii nostri din Oradea.

Sediul social este obligatoriu atunci cand infiintati orice tip de firma in Romania. Acesta trebuie sa indeplineasca mai multe criterii care trebuie sa se regaseasca in documentele depuse la Registrul Comertului. Pentru ajutor in gasirea sediului sau locului potrivit, nu ezitati sa ii contactati pe agentii nostri care va pot indruma.

Pregatirea documentelor si depunerea lor la Registrul Comertului

Ultima etapa la infiintarea unei firme in Oradea este pregatirea tuturor documentelor (inclusiv actul constitutiv redactat) si depunerea lor la Registruul Comertului in vederea inmatricularii. Procedura de infiintare a firmei nu dureaza mai mult de 3 zile dupa depunerea documentelor.

Consultantii nostri se pot ocupa de pregatirea si depunerea tutror documentelor necesare la inmatricularea unei firme in Oradea, indiferent de domeniul de activitate ales.

Infiintarea unei firme in Bihor – date si statistici

Bihorul este unul dintre cele mai dezvoltate judete din vestul tarii.  Oradea este municipiul dar si cel mai dezvoltat oras al judetului, conform ultimelor date statistice care arata ca:

 • la sfarsitul anului 2018, numarul de salariati era de 175,893 de persoane;
 • in iunie 2019, numarul acestora a crescut la 179,314 de persoane;
 • principlala activitate economica in judet este cea din agricultura cu culturi de porumb (87,000 ha) is grau (50,000 ha) la sfarsitul lui 2018;
 • exporturile de marfuri nealimentare din Bihor au crescut cu 5,65% in 2018.

Va invitam sa ne contacti pentru mai multe detalii despre serviciile noastre de infiintari de firme in Oradea si pentru o oferta personalizata.