Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Cluj

Infiintare firma in Cluj

Oamenii de afaceri care vor sa infiinteze firme in Romania pot alege unul dintre cele mai dinamice orase ale tarii, si anume Cluj-Napoca. De cativa ani, Clujul a devenit cel mai apreciat oras din tara in ceea ce priveste mediul de afaceri si posibilitatile oferite tuturor celor care vor sa isi deschida propriile afaceri aici.

Cu o vasta experienta in infiintarea de firme in Romania, agentii nostri sunt totdeauna la curent cu legislatia in materie si va pot ajuta sa inmatriculati orice tip de firma in orase importante precum Bucuresti, Timisoara si, bineinteles, Cluj.

Va invitam sa va infiintati firma online prin intermediul platformei noastre – LaRegistru.

Tipuri de societati ce pot fi infiintate in Cluj

Conform Legii Comertului, atat oamenii de afaceri romani cat si straini sunt bineveniti in Romania si pot infiinta diverse tipuri de fime. Printre acestea se numara:

 • personalele fizice autorizate sau PFA-urile care beneficiaza de multe avantaje fiscale si care sunt des intalnite in Cluj;
 • intreprinderile individuale si familiale care stau la baza micilor afaceri de familie;
 • societatile cu raspundere limitata, sau SRL-urile, cel des intalnit tip de firma in Romania;
 • SRL-D, sau societatea cu raspundere limitata debutant si care este foarte raspandita in Cluj.
Pe scurt  
Tipuri de structuri disponibile in Cluj-Napoca 

– PFA,

– SRL,

– SA.

Autoritatea la care va fi inmatriculata societatea 

Registrul Comertului de pe raza orasului Cluj-Napoca 

 Cel mai popular tip de societate in Cluj

SRL-ul 

 Obligativitate sediu social in Cluj (DA/NU)  Da, orice firma inmatriculata in acest judet trebuie sa aiba sediul social acolo.
 Disponibilitate serviciu gazduire sediu social in Cluj-Napoca (DA/NU)

 Da, oferim servicii de gazduire a sediului social in Cluj-Napoca.

 Durata minima inmatriculare (aprox.)

Circa 5 zile lucratoare 

 Cota impozitare pe profit

16% 

 Alte taxe si impozite locale (DA/NU)

 Da, Primaria Cluj-Napoca stabileste anual cotele taxelor si impozitelor locale.

 Serviciu de inmatriculare firma online in Cluj (DA/NU)

Da 

 Sectoare de activitate importante in Cluj

– IT,

– industrie,

– servicii creative,

– BPO (Business Process Outsourcing).

 Solutii de infiintare SRL in Cluj (DA/NU)

 Da, va puteti baza pe specialistii nostri pentru infiintarea unei firme in Cluj.

 Ajutor in crearea de PFA (DA/NU)

 Da, oferim suport pentru infiintarea unui PFA.

 Solutii pentru firme cu capital strain (DA/NU)

 Da, firmele cu capital strain pot stabili filiale si sucursale in acest judet.

 Avantajele infiintarii unei firme in Cluj-Napoca

– este unul dintre cele mai importante orase romanesti din punct de vedere economic;

– posibilitatea infiintarii de firme in domenii multiple;

– acces la forta de munca specializata si calificata.

 Servicii de contabilitate in Cluj (DA/NU)  Da, oferim si servicii de contabilitate in Cluj-Napoca.

Oamenii de afaceri pot infiinta si alte tipuri de firme in Romania, insa acelea sunt mai putin utilizate. Printre acestea se numara societatile pe actiuni (SA) si societatile in nume colectiv (SNC).

Va puteti baza pe noi pentru infiintarea oricarui tip de firma, inclusiv societati pe actiuni si in nume colectiv in Cluj-Napoca.

Daca doriti sa demarati o afacere mica, dar nu aveti in plan o societate cu raspundere limitata, cea mai comuna modalitate este infiintarea unui PFA. Este mult mai usor de creat si impozitarea este mai simpla in comparative cu sistemul de impozitare pe profit. Daca doriti sa va inregistrati ca persoana fizica autorizata, va puteti baza pe expertii nostri.

Pasi la infiintarea de firme in Cluj

Din punct de vedere juridic, SRL-ul este cea mai utilizata forma de afacere in Cluj, deoarece cele mai multe firme din acest oras sunt de marime mica si medie. SRL-ul presupune depunerea unui capital social minim de 200 RON, de aceea un cont bancar trebuie deschis mai intai. De asemenea, trebuie stabilit obiectul de activitate al firmei. Acesta trebuie sa se regaseasca in documentele constitutive ale firmei.

Pentru infiintarea unui SRL in Cluj, o persoana ar trebui sa completeze urmatorii pasi:

 1. pregatirea tuturor documentelor pentru inmatricularea firmei la Registrul Comertului din Cluj-Napoca;
 2. rezervarea unui nume pentru firma ce va activa in Cluj (aceasta rezervare se face online);
 3. depunerea documentelor de infiintare si completarea cererilor eliberate de Registrul Comertului;
 4. obtinerea Certificatului de Inregistrare a firmei si obtinerea numarului de inregistrare la Registrul Comercial din Cluj-Napoca.

Infiitarea unei firme in Cluj presupune redactarea si autentificarea Actului Constitutiv de catre un avocat, respectiv un notar. Specialistii nostri va pot ajuta cu aceste servicii in Cluj.

Odata obtinut numarul de inregistrare, se poate depune cererea la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) – sediul teritorial din Cluj-Napoca. Aceasta se poate depune online.

Cei care doresc sa porneasca o afacere mica si se gandesc la infiintarea unui PFA, vor trebui doar sa completeze cererea si anexele emise de Registrul Comertului din Cluj si sa depuna o declaratie pe propria raspundere legata de calitatile necesare pentru a-si indeplini functia.

Documente necesare la infiintarea unei firme in Cluj-Napoca

Intocmirea documentelor necesare pentru a inmatricula o firma in Cluj este un pas important. Iata care sunt actele care trebuie depuse la Registrul Comertului:

 • dovada rezervarii denumirii firmei;
 • dovada sediului social, care se va face prin diverse documente in functie de spatiul ales;
 • dovada depunerii capitalului sub forma unuir extras de cont bancar;
 • declaratie pe proprie raspundere a actionarului sau asociatului, in functie de tipul de societate ales;
 • documentul constitutiv al societatii in cazul infiintarii unui SRL sau SA;
 • dovada platii taxei de inregistrare a companiei.

Infiintarea unui PFA in Cluj presupune mai putine documente, insa vine si cu anumite restrictii. Daca aveti in vedere deschiderea unei firme sub aceasta forma, specialistii nostri va pot oferi mai multe informatii.

Stabilirea unui sediu social in Cluj

Cand vine vorba despre deschiderea unei afaceri in Cluj sau in alta parte a tarii, stabilirea sediului social este unul dintre cei mai importanti pasi care trebuie definitivati inainte de inmatricularea propriu-zisa.

Sediul social poate fi dovedit prin:

 • contract de inchiriere;
 • contract de comodat.

  In Cluj-Napoca, in special, gasirea unei adrese care sa corespunda cerintelor legale poate fi destul de dificila din cauza aglomerarii, precum si preturilor mai mari fata de media tarii. Astfel, gazduirea este una dintre cele mai rapide si putin costisitoare solutii. Acest serviciu, insa, nu trebuie confundat cu puntcul de lucru unde se va desfasura activitatea societatii.

Specialistii nostri va stau la dispozitie cu servicii de gazduire a sediului social in Cluj-Napoca, daca aveti in vedere infiintarea unui SRL sau SA aici.

De ce sa deschizi o firma in Cluj?

In ultimii ani, Clujul s-a dezvoltat foarte mult datorita multinationalelor din domeniul IT care au deschis filiale aici. Industria IT nu este singura care s-a dezvoltat, Clujul atragand si foarte multi turisti straini, astfel incat industria ospitaliera a devenit una dintre cele mai atractive sectoare economice din acest oras.

Daca doriti sa deschideti o afacere in Cluj, puteti alege una dintre sectoarele de mai sus, insa puteti infiinta si firme in domenii precum comertul electronic, servicii si industria financiara.

Agentii nostri din Cluj va pot asigura consultanta personalizata indiferent de tipul de firma pe care doriti sa o infiintati.

Va putem ajuta sa va inregistrati firma din Cluj in scopuri EORI.

Cat dureaza infiintarea unei societati in Cluj?

Teoretic, timpul de infiintare a unei societati in Romania este unul dintre cele mai scurte din Europa: aproximativ 5 zile. Timpul efectiv de asteptare impus de lege este de 3 zile, de la depunerea actelor pana la obtinerea documentului de inregistrare, adica CUI (Codul Unic de Inregistrare) impreuna cu certificatul de determinare si decizia nominalizatului de a recunoaste infiintarea societatii. Cu toate acestea, antreprenorii pot avea nevoie de ajutor sa pregateasca documente legale. In acest caz ii poate ajuta experienta unui agent specializat in infiintarea firmelor. In 2021, statisticile aratau ca una din cinci societati comerciale (30.000 de inmatriculari) se infiinteaza cu sprijinul unui specialist. Astfel, durata inmatricularii este redusa la perioada minima de asteptare impusa de lege.

Specialistii nostri va stau la dispozitie cu servicii de inmatriculare firme, insa va putem pune la dispozitie si servicii de contabilitate in Cluj, astfel incat sa beneficiati de tot confortul in dezvoltarea afacerii.

Suport in deschiderea unui cont bancar

Atat pentru varsarea capitalului, cat si pentru operatiunile si tranzactiile financiare, deschiderea unui cont bancar joaca un rol important la infiintarea unei firme in Cluj. Datorita documentatiei mai complexe si procedurilor mai riguroase, puteti beneficia de ajutor in crearea unui cont pentru persoane juridice.

Cu ajtorul unei imputerniciri, procesul poate deveni mai rapid, astfel incat specialistii nostri sa va poata reprezenta in relatia cu banca.

Numarul de firme nou infiintate a crescut in judetul Cluj

Conform stirilor, numarul firmelor infiintate a crescut cu peste 50% in 2021 comparativ cu anul precedent. Astfel:

 • in 2021, numarul de firme noi inmatriculate in Cluj a fost de 8.039;
 • Clujul a ocupat locul 2 dupa capitala la numarul de firme noi;
 • la nivel national, 96.421 dintre societatile inregistrate au fost SRL-uri.

Servicii de infiintare firma in Cluj

Agentii nostri din Cluj va stau la dispozitie cu urmatoarele servicii, indiferent de tipul de societate ales pentru infiintare:

 • gazduire de sediu social;
 • redactare si autentificare ale documentelor necesare inmatricularii firmei;
 • deschiderea contului bancar aferent societatii;
 • depunderea documentatiei la Registrul Comertului din Cluj;
 • obtinerea numarului de identificare fiscala la ANAF;
 • consultanta pentru afacerea dumneavoastra.

Clujul este unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania si se remarca prin faptul ca in ultimii ani a atras foarte multe companii multinationale din domeniul IT. De asemenea, industria IT a transformat Clujul in Silicon  Valley-ul Romaniei.

Pentru ajutor specializat in a deschide o firma in Cluj, va rugam sa ne contactati.